شمانیوز
شما نیوز

اخبار حوادث

واژگونی وحشتناک اتوبوس با تمام سرنشینان در سمیرم اصفهان | جزئیات تکان دهنده از واژگونی وحشتناک اتوبوس

واژگونی اتوبوس دردر محور سمیرم به شهرضا ۲۰ کیلومتری شهرضا 38 مصدوم بر جای گذاشت.

واژگونی وحشتناک اتوبوس با تمام سرنشینان در سمیرم اصفهان | جزئیات تکان دهنده از واژگونی وحشتناک اتوبوس

به گزارش شمانیوزواژگونی وحشتناک اتوبوس در  محور سمیرم به شهرضا اتفاق افتاد. واژگونی وحشتناک اتوبوس در اصفهان 38 نفر  مصدوم شدند. واژگونی وحشتناک اتوبوس به علت  در اثر لغزندگی در محور سمیرم به شهرضا ۲۰ کیلومتری شهرضا بود. هر 38 نفرمصدوم شده ناشی از واژگونی وحشتناک اتوبوس به بیمارستان منتقل شدند.

سخنگوی اورژانس کشور درباره جزییات این حادثه گفت: در ساعت ۱۴:۳۹ عصر امروز یک مورد واژگونی اتوبوس در اثر لغزندگی در محور سمیرم به شهرضا ۲۰ کیلومتری شهرضا به سامانه اورژانس کشور اطلاع داده می‌شود. وی با بیان اینکه ۱۰ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شده است، ادامه داد: تا این لحظه ۳۸ مصدوم منتقل شده‌اند. فیلم آن را در ادامه می توانید ببینید:

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: در این حادثه ۳۵ سرنشین اتوبوس مصدوم شدند که ۳۰ نفر از آن‌ها بستری هستند.

سرهنگ زارع افزود: همزمان با این حادثه، یک دستگاه پژو هم در باند مقابل دچار حادثه شد که بر اثر آن سه نفر مصدوم شدند.

سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان گفت: با اعلام این حادثه به سامانه ۱۱۵ اورژانس، ۶ دستگاه آمبولانس به مصدومان به محل حادثه اعزام شدند و ۳۸ مصدوم شامل مسافران اتوبوس و سرنشینان پژو را به بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهرضا منتقل کردند.

عباس عابدی با اشاره به اینکه دو نفر از سرنشینان اتوبوس وضعیت وخیمی دارند و راهی اتاق عمل شدند افزود: سه نفر از این مسافران هم با رضایت خودشان ترخیص شدند.

اصلی‌ترین عوامل تصادف اتوبوس ها

بر اساس آمار و بررسی میزان عوامل تأثیرگذار در تصادف‌های ایران در سال ۹۳، ۵۲٪ انسان، ۳۰٪ مشکلات جاده‌ای و ۱۳٪ نقص فنی خودروها در تصادفات رانندگی نقش داشتند. بر اساس گزارش اداره راهور پلیس راهنمایی و رانندگی در سال ۹۳ نزدیک به ۱۵۶ هزار تصادف در جاده‌های کشور ثبت شده که ۵۴ هزار مورد تصادف که نزدیک به یک سوم کل تصادفات را تشکیل می‌دهد مربوط به عوامل ناشی از مشکلات مربوط به جاده‌ها و حدود ۸۱ هزار تصادف که نزدیک به نیمی از کل تصادفات جاده‌ای سال ۹۳ را شامل می‌شود ناشی از اشتباهات انسانی بود. 

 از مهم‌ترین دلایل آن می‌توان به عوامل انسانی از جمله مصرف مواد مخدر و روانگردان، سرعت زیاد، بی‌احتیاطی رانندگان و بی‌توجهی به مقررات راهنمایی و رانندگی (فرهنگ رانندگی) و عوامل فنی و محیطی از جمله خودروهای فرسوده، پایین بودن سطح ایمنی خودروها، کاستی‌ها در کنترل کیفی خودروهای موجود و کیفیت پایین وغیر استاندارد بودن جاده‌ها اشاره کرد.

می‌توان به چند علت اصلی تصادفات در ایران اشاره داشت:

علل انسانی: مصرف مخدرات، سبقت غیرمجاز، سرعت غیرمجاز، و…

بر اساس گزارش اداره راهور پلیس راهنمایی و رانندگی در سال ۹۳ حدود ۸۱ هزار تصادف که نزدیک به نیمی از کل تصادفات جاده‌ای سال ۹۳ را شامل می‌شود ناشی از اشتباهات انسانی بود.

کمبود فوریت‌های اضطراری: در ایران می‌توان گفت که آتش‌نشانان همیشه پس از سوختن انسان‌ها به محل حادثه رجوع می‌کنند. همچنین در میان اکثر جاده‌های ایران، آتش‌نشانی و اورژانسی وجود ندارد بلکه مراکز چنین فوریت‌هایی در شهرها هستند. همچنین می‌توان گفت که تقریباً تمامی مناطق ایران از آتش‌نشانی هوایی و اورژانس هوایی که می‌توانند بسیار سریع‌تر رجوع کنند، محروم هستند.

بی‌کیفیتی خودروها: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام گرفته، مقرر شده بود تا برای ارتقا و جوان‌سازی ناوگان صنعت حمل‌ونقل سنگین جاده‌ای و صرفه‌جویی سوخت با حمایت از صاحبان ناوگان سنگین، به خروج خودروهای فرسوده و جایگزینی با خودروهای با تکنولوژی بالاتر و نو اقدام شود.

براساس نوسازی ناوگان سنگین و نیمه‌سنگین که از اسفند ۱۳۹۶ به تصویب شورای اقتصاد رسید، قرار بود ۲۸ هزار دستگاه اتوبوس جایگزین شود، با این حال بسیاری از اتوبوس‌ها فرسوده همچنان در جاده‌ها در حال تردد هستند. همچنین در مواردی برخلاف قانون اتوبوس‌های مسافربری بعد از تصادف مجدداً به جاده‌های کشور بازمی‌گردند.

استاندارد نبودن جاده‌ها: برخی از جاده‌های بین‌راهی ایران چنان کسل‌کننده و مخروب هستند. همچنین جاده‌های پیچ‌درپیچ و شیب‌دار ایران موجب تصادف می‌شود. همچنین اکثر جاده‌های ایرانی دوبانده هستند و کوچکترین انحراف موجب برخورد خواهند شد.

ضعف قانون: براساس در صورتیکه راننده اتوبوس بر اثر مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی موجب تصادف و فوت یا جرح مسافرین شود، علاوه بر جریمه نقدی فقط تا شش ماه از رانندگی محروم خواهد بود و کلیه خسارات و دیه‌ها توسط بیمه پرداخت می‌شود. در صورتیکه در بسیاری کشورها قوانین بسیار سنگین تری در انتظار متخلفان است.

فهرست برخی از پرتلفات‌ترین تصادفات اتوبوس‌ها طی سال‌های اخیر

تصادف اتوبوس سربازان در جاده دهشیر به آباده.

تصادف اتوبوس خبرنگاران در آذربایجان

تصادف اتوبوس تهران به شیراز (۸ بهمن ۱۳۹۸)

تصادف اتوبوس دانشجویان واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد (۴ دی ۱۳۹۷)

تصادف اتوبوس مسافربری سنندج-تهران (۲۰ تیر ۹۷)

تصادف اتوبوس ولوو در جاده اصفهان یزد (5 اسفند 1396)

واژگون شدن اتوبوس زائرین اربعین (۱۸ آبان ۱۳۹۵)

گرد آوری از مهر و ایرنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied