شمانیوز
شما نیوز

احیای مرکز مبادلات تجارت مرزی منطقه آزاد ماکو و ترکیه

سازمان توسعه تجارت روی ظرفیت استان‌ها تمرکز کرده و در همین راستا میز کشوری سازمان توسعه تجارت ایران را در آذربایجان‌غربی برگزار کردیم و یکی از اهداف تعیین شده حضور در منطقه آزاد ماکو و بازدید از پایانه های مرزی این منطقه می باشد.

احیای مرکز مبادلات تجارت مرزی منطقه آزاد ماکو و ترکیه

حسین گروسی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در دیدار با اعضای اولین میز ملی ترکیه به رفع مشکل بازارچه ساری سو وراه اندازی هرچه سریعتر آن تاکید کرد و گفت: احیای مرکز مبادلات تجارت مرزی منطقه آزاد ماکو و ترکیه یا منطقه آزاد مشترک با ایران و ترکیه می تواند نقش مهمی در توسعه تجارت مرزی ایفا کند.

وی با بیان اینکه فصل جدید مناسبات ایران و ترکیه شکل گرفته است، افزود: طرف ترکیه پیرو توافق با چندسال پیش اقدام با احداث بازارچه مرزی ساری سو کرده ولی در طرف ایران اقدامی صورت نگرفته لذا باید با طراحی مدلی تبادلات تجاری افزایش پیدا کند.

گروسی با بیان اینکه مهمترین ظرفیت ماکو در توسعه تجارت جهانی، موضوع لجستیک و حمل ونقل است اضافه کرد:‌ استفاده از ظرفیت لجستیکی و حمل و نقل به اندازه نفت می تواند برای کشور سودآور باشد.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت نیز  دراین  دیدار  گفت:‌ سازمان توسعه تجارت روی ظرفیت استان‌ها تمرکز کرده و در همین راستا میز کشوری سازمان توسعه تجارت ایران را در آذربایجان‌غربی برگزار کردیم و یکی از اهداف تعیین شده حضور در منطقه آزاد ماکو و بازدید از پایانه های مرزی این منطقه می باشد.

فرزاد پیلتن با بیان اینکه باید تا سال ۱۴۰۴ تجارت خارجی ما به ۷۵ میلیارد دلار برسد افزود: بین ایران و ترکیه در ۵ ماه،  ۲.۲ میلیارد دلار تجارت شده است.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: متوازن شدن تجارت با ترکیه، زمینه را برای همکاری بیشتر ایجاد کرده و استان‌های مرزی هم در این خصوص اهمیت بسیار زیادی دارند.

وی  با اشاره به اینکه منطقه آزاد ماکو نقش بسیار مهمی در توسعه تجارت با ترکیه دارد، یادآور شد: برخی مشکلات از جمله عدم اجرای قانون مدیریت یکپارچگی و دوگانگی های مدیریتی باعث برخی مشکلات در این مرز است که باید رفع شوند.

پیلتن در پایان گفت: به دنبال تعمیق همکاری‌ها، رفتن به سمت کالاهای با ارزش افزوده بالاتر و زمینه سازی برای تولید مشترک با استفاده از ظرفیت‌های دو طرف بین ایران و ترکیه هستیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied