شمانیوز
شما نیوز

ماه گرفتگی | ماه گرفتگی پوست

زمان دقیق ماه گرفتگی امشب

ماه گرفتگی جزئی سال ۱۴۰۲ امشب ششم آبان اتفاق می‌افتد و در سراسر ایران قابل رویت است.

زمان دقیق ماه گرفتگی امشب

به گزارش شمانیوز: کسوف یا ماه گرفتگی یک پدیده جذاب نجومی است که زمین میان خورشید و ماه قرار می‌گیرد و مانع تابش نور خورشید به سطح ماه می‌شود؛ ماه‌گرفتگی جزئی زمانی رخ می‌دهد که تنها بخشی از قرص ماه وارد سایه‌ اصلیِ زمین شود. در این‌صورت، بُریدگی تاریکی در بخشی از سطح ماه ظاهر می‌شود که همان سایه‌ زمین است اما بخش‌های دیگر ماه همچنان روشن و عادی باقی می‌ماند.

منجم و عکاس خورشید مرکز نجوم ادیب اصفهان روز شنبه در باره این پدیده نجومی به خبرنگار ایرنا گفت: امشب شاهد ماه گرفتگی جزئی در آسمان خواهیم بود که در آن حدود ۶ درصد از سطح کره ماه تاریک می‌شود.

حسن حاتمی با بیان اینکه در این ماه گرفتگی، بخشی از سطح ماه از سمت پایین ( جنوب) ماه، تاریک می شود، افزود: ماه گرفتگی جزیی از ساعت ۲۳ و پنج دقیقه امروز آغاز می‌شود و در ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه به اوج خود می رسد.

وی با بیان اینکه امشب ماه کامل (بدر) را در آسمان داریم، اظهار داشت: امشب زمین بین ماه و خورشید قرار می گیرد و سایه زمین بر روی سطح ماه می افتد.

این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه در این پدیده ابتدا ماه گرفتگی نیم سایه ای را خواهیم داشت، توضیح داد: از حدود ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه ماه وارد نیم سایه زمین می شود و به تدریج روشنایی سطح ماه کاهش می یابد.

ماه‌گرفتگی نیم‌سایه‌ای، وقتی رخ می‌دهد که ماه در نیم‌سایهٔ زمین قرار می‌گیرد به‌نحوی که خورشید به صورت یک قرص بریده از پشت زمین بر ماه می‌تابد. در این صورت مقداری از درخشندگی ماه کاسته می شود و سطح آن تیره‌تر و به رنگ خاکستری به نظر می‌آید.

حاتمی با بیان اینکه هرچه، ماه گرفتگی نیم سایه ای بیشتر شود، به سمت ماه گرفتگی جزیی پیش می رود، ادامه داد: زمانی‌که ماه گرفتگی جزیی آغاز شود، قسمتی از سطح ماه گرفته و تیره می شود.

این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه قسمتی که دچار گرفتگی می شود مانند هلال کوچکی روی سطح ماه است، گفت: در ماه گرفتگی جزیی امشب حدود ۶ درصد از سطح ماه از سمت پایین آن، تاریک و سیاه می شود.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان ماه گرفتگی امشب و اوج آن در ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه اتفاق می افتد، افزود: پس از آن، میزان گرفت ماه کاهش پیدا می کند و به سمت ماه گرفتگی نیم سایه ای می رود تا اینکه ماه گرفتگی نیم سایه ای نیز ساعت یک و ۵۶ دقیقه بامداد یکشنبه پایان می یابد.

حاتمی با تاکید بر اینکه همه این مراحل در ایران قابل مشاهده است، تصریح کرد: برای رویت بهتر و سریعتر ماه گرفتگی نیم سایه ای می توان از تجهیزاتی مانند تلسکوپ استفاده کرد اما ماه گرفتگی جزیی را می توان با چشم غیر مسطح رویت کرد هرچند مشاهده آن با تلسکوپ جذابیت خود را دارد.

وی خاطرنشان کرد: افراد علاقه‌مند به عکاسی نجومی نیز می توانند با تعریف زمان سنجی مناسب، از مراحل این پدیده جذاب نجومی تصویربرداری کنند.

این عکاس نجومی اضافه کرد: تصویربرداری از ماه گرفتگی جزیی در کنار یک عارضه زمینی یا طبیعی یا بناهای تاریخی می تواند برای عکاسی جذاب باشد.

وی اظهار داشت: چهاردهم اردیبهشت امسال نیز پدیده ماه گرفتگی نیم سایه ای را داشتیم.

ماه گرفتگی جزیی امشب در آفریقا، اروپا، آسیا و اقیانوسیه به جز بخشی از شرق آن و قسمت های شرقی آمریکا قابل مشاهده است.

ماه گرفتگی یا خسوف در زمره پدیده های نجومی و طبیعی است که ادای نماز آیات هنگام وقوع آن واجب می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied