شمانیوز
شما نیوز

افزایش 20درصدی صادرات در مجتمع فولاد بناب نسبت به مدت مشابه سال گذشته

معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب از افزایش 20درصدی صادرات در مجتمع فولاد بناب نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: به منظور افزایش میزان صادرات و گسترش بازارهای منطقه ای برنامه هایی را پیش بینی کرده ایم تا به واسطه آن صادرات محصولات این مجتمع صنعتی را به میزان ۵۰ درصد ارتقا دهیم.

به گزارش خبرنگار شمانیوز، همزمان با فرا رسیدن «روز ملی صادرات» و با درنظر گرفتن جایگاه این مهم در چرخه اقتصاد کشور به سراغ یکی از صادرکنندگان نمونه کشور رفتیم تا چند و چون پیشبرد مباحث  و امور مربوط به صادرات را به خصوص در شرایط تحریم دریابیم به همین منظور به گفتگو با .......... شادمانی معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب نشستیم.

شادمانی در ابتدا با بیان این مطلب که مجتمع فولاد بناب،  سال گذشته صادرکننده نمونه استان آذربایجان شرقی شد، گفت: این مجتمع در سال جاری نیز حدود 20درصد  نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش صادارت داشته است.

معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب افزود: میزان صادرات این مجتمع صنعتی تا 6 ماهه نخست سال جاری بالغ بر  20 میلیون دلار است  و انتظار می رود این روند تا پایان سال ادامه یابد.

وی در ادامه درباره موانع و معضلات پیش روی صادرات اظهارداشت: با توجه به ضرورت انجام صادرات غیر نفتی و ایجاد ارزآوری در شرایط تحریم, تامین ارز تجارت خارجی کشور بسیار حائز اهمیت است اما مشکلات داخلی و خارجی که عمدتا خارج از کنترل بوده در پیش روی صادرکنندگان قرار دارد. مشکلات خارجی عمدتا در کنترل ما نیست اما روی موارد داخلی میتوان گلوگاه های صادرات را برطرف کرد. 

وی به مشکلات داخلی صادرات اشاره کرد و گفت: بی ثباتی نرخ ارز و چند نرخی شدن آن بصورت نیما ـ سنا ـ بازار متشکل ـ آزاد که اختلاف قیمتهای آن بسیار در تجارت خارجی کشور تاثیر گذاشته است. اغلب شرکتها بدلیل اینکه رسمی و قانونی فعالیت میکنند از ارائه ارز صادرات در سامانه نیما متضرر میشوند در صورتیکه بعضی از شرکتها این موضوع را رعایت نمیکنند و رقابت ناسالم در بازار ایجاد میکنند، همچنین نوسانات نرخ مواد اولیه و مشخص نبودن نحوه تامین مواد از بورس یا بازار آزاد که این روزها گریبانگیر شرکتهای فولادی شده است از جمله مشکلات داخلی این امر است.

شادمانی در ادامه تصریح کرد: تامین آهن اسفنجی و بیلت فولادی از منابع مختلف با قیمتهای مختلف تامین می شود  اما وزارت صمت طی بخشنامه ای اعلام کرده کل محصولات شرکت فولادی باید در بورس عرضه شود. اگر کل شمش در بورس تامین شود این موضوع منطقی است اما اگر شمش کافی در بورس عرضه نشود تکلیف چیست؟ محصولاتی که شمش آن در بازار آزاد تهیه شده است چه تکلیفی دارد؟ تکلیف صادرات هم با این بخشنامه دچار ابهام شده است. تغییرات غیر کارشناسانه قوانین عرضه در بورس و صادرات باعث کندی کار صادرات و تاخیر در تحویل محموله ها میشود که در تجارت بین الملل نکته منفی  بحساب می آید.

معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب از مشکلات خارجی صادرات سخن به میان آورد و بیان داشت: مشکلات تبادلات مالی در سایه تحریمهای ظالمانه و عدم دسترسی به سوئیفت که منجر به ایجاد هزینه های کارگزاری برای صادرکنندگان شده است،  عدم ارتباط بانکی با سایر کشورها و  عدم امکان دریافتL/C حجم مبادلات تجاری را به حداقل رسانده است از بزرگترین محدودیت های صادراتی زمان حال به شمار می روند.

وی به طرح پیشنهادی برای رفع این معضلات پرداخت و افزود: پیشنهادی که در رفع این موارد می شود ارائه کرد اینست که حداقل مشکلات داخلی صادرات که در کنترل دولت است، برطرف شود برای  مثال:  نرخ ارز یکسان و قوانین و بخشنامه های جدید برای تنظیم بازار داخل  با سندیکاها و انجمن های مربوطه هماهنگ شود.

 شادمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه انتظاری از دولت و نهادهای اجرایی در خصوص برطرف کردن موانع و تسهیل امر صادرات دارید؟ ابراز داشت: توقع صادر کنندگان این ست که  نگاه دولت به صادرات تغییر و برای ارزآوری هر نوع تسهیلات لازم را فراهم کند، حمایت از صادرت کالاهای غیر نفتی بیشتر و موانع صادرات رفع شود، قوانین دست و پاگیر را تعدیل شود و نیز تجارت آزاد غیر دستوری مبنای امور توسعه صادرات قرار گیرد.

معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب یادآور شد: متاسفانه قطع ارتباط SWIFT ضربه سنگینی به تجارت خارجی وارد کرده است و فقط با لغو کامل تحریم های ظالمانه امکان افزایش صادرات وجود خواهد داشت اما دولت و بانکها هم میتوانند در تامین سرمایه و تسهیلات ارزان برای تامین مواد اولیه صادراتی کمک کنند.

وی درباره  میزان صادرات محصولات این مجتمع صنعتی بیان داشت: در حال حاضر با توجه به ضرورت تامین نیازهای مشتریان داخلی 20 درصد از کل محصولات صادر می شود  اما برنامه هایی برای افزایش صادرات و گسترش بازارهای منطقه ای داریم که تا ۵۰ درصد محصولات صادر خواهیم کرد. 

به گفته شادمانی، بازارهای صادراتی مجتمع فولاد بناب کشورهای عراق ـ ترکیه ـ سوریه ـ لبنان – کشورهای اروپای شرقی و کشورهای حوزه آسیای میانه است. 

معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب به رشد فرآیند صادرات این شرکت در سال ها اخیر اشاره کرد و افزود:  میزان صادرات مجموعه فولاد صنعت بناب در سال ۹۸ نسبت به ۹۷  با رشد 10 برابر همراه بوده است و افتخار صادر کننده نمونه استان آذربایجان شرقی را نصیب این شرکت کرده است. میزان صادرات در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ سه برابر ثبت شده است که مجددا  افتخار کسب مقام صادر کننده نمونه را خواهد داشت.

وی به تاثیر تحریم ها بر روند صادرات محصولات این شرکت اشاره کرد و گفت: تحریم‌ها تاثیر بسیاری در دریافت وجوه و تسهیل امر صادرات داشته و هزینه انتقال وجوه را به تولید کنندگان تحمیل می‌کند و تولید کنندگان مجبورند بدلیل تحریم ها با قیمت‌هایی کمتر از قیمتهای جهانی بفروشند. بطور کلی هزینه های بازرگانی خارجی افزایش یافته است. ما از طریق کارگزاری های مجاز مرتبط با بانکها توانسته ایم تحریمهای ظالمانه را دور بزنیم و صادراتی که قابل توجه است اما کافی نیست را رقم بزنیم.

 معاون بازرگانی مجتمع فولاد بناب  در پایان از چشم انداز افق ۱۴۰۴ مجموعه صنعت بناب سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: قطعا به سمت توسعه صادرات و جذب بازارهای جدید خواهیم رفت و در صورت به صرفه بودن صادرات بیش از 50 درصد محصول را صادر و برای کشور ارزآوری خواهیم داشت. صادرات در جنگ اقتصادی جهان برای کشور عزیزمان یک پیروزی محسوب می شود.

خبرنگار: فاطمه نجفی

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied