درمان خانگی ابله مرغان و هر آن چیزی که باید راجع به آن بدانید
در این مقاله قصد داریم درمان خانگی آبله مرغان را بهطور کامل بررسی کنیم. آبله مرغان در قدیم بسیار شایع بود و امروز از شدت و شیوع آن کم شده است. با وجود این ممکن است این عارضه برای افرادی اتفاق بیفتد و آنها درگیر بثورات پوستی معروف آبله مرغان بشوند. این بیماری بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود اما به گروه سنی خاصی تعلق ندارد. راههای درمان خانگی این بیماری تا حدودی موثر هستند و تنها برای موارد حاد باید به پزشک مراجعه کرد. اگر میخواهید درباره این موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد میکنم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
در این مقاله قصد داریم درمان خانگی آبله مرغان را بهطور کامل بررسی کنیم. آبله مرغان در قدیم بسیار شایع بود و امروز از شدت و شیوع آن کم شده است. با وجود این ممکن است این عارضه برای افرادی اتفاق بیفتد و آنها درگیر بثورات پوستی معروف آبله مرغان بشوند. این بیماری بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود اما به گروه سنی خاصی تعلق ندارد. راههای درمان خانگی این بیماری تا حدودی موثر هستند و تنها برای موارد حاد باید به پزشک مراجعه کرد. اگر میخواهید درباره این موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد میکنم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
آبله مرغان چیست؟
ویروس واریسلا زوستر در دوران کودکی ما میتواند آبله مرغان را ایجاد کند. این ویروس به شدت مسری است و سریعا منتقل میشود. با اینکه این بیماری معمولا بر روی کودکان اثر میگذارد، بزرگسالان نیز میتوانند درگیر آن شوند.
عارضه اصلی آبله مرغان این است که بثورات پوستی ایجاد میکند، خارش شدیدی به همراه دارد و باعث ایجاد تاولهایی در سطح پوست میشود. این بیماری از نوع بیماریهای تنفسی بوده که از راه هوا منتقل میشود. عطسه و سرفه بیمار به راحتی میتواند باقی افراد یک اتاق را به بیماری مبتلا کند.
تا پیش از دهه شصت این بیماری در ایران بسیار رایج بود و بسیاری از کودکان به آن مبتلا میشدند. رفتهرفته از شدت آن کاسته شد و امروز با وجود تزریق واکسن، کمتر کسی به آبله مرغان مبتلا میشود.
بررسی نشانهها برای درمان خانگی آبله مرغان
پیش از اینکه درمان خانگی آبله مرغان را آغاز کنیم ابتدا باید علائم این بیماری را به دقت بشناسیم. پیش از اینکه شما 10 الی 20 روز در معرض ویروس قرار میگیرید این علائم در شما بروز خواهد کرد. نشانههای این بیماری عبارتند از:
- تب خفیف
- سردرد
- بثورات پوستی
- تحریکپذیری بالا
- کاهش اشتها
- احساس خستگی شدید
- احساس درد در بدن
این نشانهها از مهمترین علائم این بیماری هستند که به طور قطع تعداد بالایی از آنها در همه افراد بروز میکند.
بررسی بثورات پوستی ناشی از آبله مرغان
منظور از بثورات پوستی در این بیماری برآمدگیهای پوستی که اغلب با خارش همراهند و مشاهده قرمزی در نواحی شکم، صورت، دست و پاها است. برخی از پزشکان ممکن است آن را پاپول بنامند. این برجستگیها در تمام اندام بیمار حضور پیدا میکنند ممکن است از دهان و چشمها تا مقعد و آلت تناسلی نیز پیش بروند.
تاولهای کوچکی که زیر آنها از مایع پر شده است، مرحله بعدی بروز این بیماری است. آنها به مرور تبدیل به تاول میشوند که به لحاظ پزشکی ویزکول نام دارند. در مرحله آخر مایع زیرین تاولها خارج میشوند آنها به شکل پوست باقی خواهند ماند. این پروسه در یک دوره بیماری ممکن است چندبار تکرار شود و تا بهبودی کامل ادامه پیدا کند. در روند بهبودی مهمترین چیزی که باید همواره مراقب بود، تب است.
نشانه بثورات پوستی حاد در آبله
بیماری آبله مرغان دورهای 5 تا 10 روزه دارد اما بثورات ممکن است کمی بعد از بهبودی نیز بر روی سطح پوست باقی بمانند. در صورتی که بثورات وارد مرحله حاد شوند دیگر به درمان خانگی آبله مرغان اعتمادی نیست و باید به متخصص کودکان مراجعه کرد. در صورتی که علائم زیر را شاهد بودید یعنی بثورات وارد مرحله حاد خود شده است:
- گسترش برآمدگیها به یک یا هر دو چشم
- بثوراتی گرم، حساس و قرمز (که نشانه عفونت باکتریایی هستند)
- احساس سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ
- گرفتگی در گردن
- کمآبی و خشک شدن بدن
- لمس شدن بدون و عدم توانایی در کنترل عضلات
- تب شدید (بیش از 39 درجه)
برای درمان خانگی آبله مرغان چه کنیم؟
برای کاهش درد بدن و سردردها میتوان از مسکنهای متداول و بدون نسخه مثل استامینوفن استفاده کرد. داروهای مسکنی که ضد التهابی هم هستند، مثل ایبوپروفن برای شما به شدت مضر بوده و التهابات را تشدید میکنند.
خاراندن بثورات زخم آنها را بیشتر و بازتر خواهد کردن آنها را در معرض عفونتهای باکتریایی قرار خواهد داد، بههمین تا جایی که میتوانید سعی کنید این کار را انجام ندهید. اگر خارش آنها بهشدت شما را آزار میدهد از تکنیک ضربهزدن برای رفع خارش بهره ببرید.
دوش با آب خنک تاثیر زیادی در کاهش خارش پوست شما و تسکین بدن خواهد داشت. از لباسهای نخی و گشاد استفاده کنید تا پوست بتواند به خوبی نفس بکشد. لوسیونهای بدنی که فاقد پارابن و وازلین هستند میتوانند برای کاهش درد بهکار گرفته شوند. انواع آنتیهیستامینها در کاهش علائم این بیماری موثرند، از آنها بهره بگیرید.
طبق نظر دکتر اطفال ، درمان خانگی آبله مرغان کودکان نیازمند این است که شما حساسیتهای دارویی آنها را به خوبی بشناسید در غیر این صورت نتیجه عکس در درمان خواهید گرفت. چند روز در بستر خود بمانید و فعالیت خاصی نداشته باشید.
دیگر اقدامات درمانی آبله مرغان
عرق و گرما بثورات پوستی شما را تحریک میکند و سبب بدتر شدن اوضاع خواهد شد. با یک پارچه تمیز و مرطوب، نواحی که خارش شدید دارند را مرطوب کنید. همانند سرماخوردگی مایعات زیادی بنوشید تا بدن شما خشک نشوند. نوشیدنیهای گازدار و شیرین را در طول درمان بیماری کنار بگذارید و فقط آب مصرف کنید.
اگر آبله در دهان شما بروز کرده با مصرف بستنی از شدت آن کم خواهد شد. غذاهای سفتی و نمکی مهمترین عامل در تشدید علائم بیماری هستند، پس حداقل در طول درمان خود آنها را مصرف نکنید. از سویی دیگر، در خواب ما توجه زیادی به دنیای بیرون نداریم.
به همین دلیل شما میتوانید برای جلوگیری از هوس خاراندن بثورات دستکش دست کنید یا جوراب بپوشید. حمام جوش شیرین به تسکین درد بسیار کمک میکند. انجام 3 بار این حمام در طول روز معجزه خواهد کرد.
واکسن آبله مرغان
روشهای درمانی که گفته شد برای درمان خانگی آبله مرغان در بزرگسالان هم صدق میکند و بعضی از بزرگسالان حتی بیش از کودکان در معرض این بیماری هستند. افرادی که به علت بیماریهای خاص مثل ایدز و سرطان سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است به سرعت دچار آبله مرغان شوند و این عارضه برایشان بسیار خطرناک باشد.
زمانی که شما یکبار به آبله مرغان مبتلا میشوید ویروس آن تا مدتها بر روی سلولهای عصبی باقی خواهد ماند و ممکن است پس از سالها دوباره فعال شود. زونا شکل پیچیدهتر و گستردهتری از آبله مرغان بوده و پس از یک مرحله درمان سالها بعد بروز میکند.
گروهی که بیشترین احتمال ابتلا به این بیماری را دارند و بیشترین خطر هم بر آنها حادث میشود زنان باردار هستند. در صورتی که مادر به این عارضه مبتلا شود، ممکن است فرزندش با نقص مادرزادی متولد شود.
برای درمان خانگی آبله مرغان راههای مختلفی وجود دارد که همگی آنها را در این مقاله بررسی کردیم. آبله مرغان در قدیم بیماری مرسومی بود بیشتر گروههای سنی جوان درگیر آن میشدند. امروزه این بیماری بسیار کمتر شده اما همچنان وجود دارند.
برای درمان آن میتوان از روشهای خانگی استفاده کرد؛ اما به شرطی که علائم خفیف باشند و بثورات به مرحله حاد نرسیده باشند. در این صورت، تنها دکتر متخصص می تواند کمک حال بیمار باشد. استفاده از واکسن در قرون اخیر موثر بوده و شدت و شیوع این بیماری را بسیار کمتر کرده است.