شمانیوز
شما نیوز

رئیس‌جمهور:

قرار است تصمیم‌های سختی بگیریم

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: به دولت آمده‌ایم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم تا اصلا پرونده‌ای ساخته نشود که قوه قضاییه مجبور به پیگیری باشد.

قرار است تصمیم‌های سختی بگیریم

به گزارش شمانیوز: رئیس جمهور در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران همچنین گفت «برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد؛ همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است.»

بر اساس سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت حق فعالیت اقتصادی جدید خارج از موارد اصل ۴۴ را ندارد و موظف است هرگونه فعالیت (شامل تداوم فعالیت‌های قبلی و بهره‌برداری از آن) را که مشمول عناوین اصل ۴۴ نباشد، به بخش‌های تعاونی و خصوصی و عمومی غیردولتی واگذار کند.

در همه برنامه‌های توسعه تاکید شده است که دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایتگر، نظارت‌گر و حمایت‌گر باشد.

به گفته حجت‌الاسلام رئیسی، هدف پافشاری بر سیاست ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد مقاومتی، میدان واقعی دادن به بخش خصوصی است؛ چرا که بسیاری از اوقات گفته می‌شود خصوصی سازی صورت گرفته، اما دولت با تابلو یا بی‌تابلو حضور دارد که نمونه آن واگذاری به سازمان تامین اجتماعی، برخی بانک‌ها و برخی شهرداری‌ها است که این موضوع تداوم تصدیگری دولت با عناوین دیگر محسوب می‌شود.

بنا به آمار‌های کنونی، سهم بخش دولتی در اقتصاد ایران ۸۰ درصد است؛ این درحالیست است که بنا به پژوهش پژوهشکده آمار سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور برای سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳  در اقتصاد ایران معادل ۴۷٫۳ درصد و سهم بخش دولتی ۵۲٫۷ درصد بوده است.

 محمد باقر نوبخت رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه در این باره گفته بود «برای عبور از این شرایط، دولت برخلاف رویکرد خود، مجبور است در برخی مسائل بخش‌خصوصی ورود کند، اما به معنای این نیست که بخش‌خصوصی را قبول نداریم.»

رئیس جمهور در ادامه گفت: پس از آنکه کارخانه هم واگذار می‌شود دولت بخش خصوصی را رها می‌کند در حالی که تازه در آن زمان وظیفه دولت شروع می‌شود و باید در کسوت یک ناظر و حامی وارد عمل شود؛ بنابراین سازوکار متناسب با این نگاه باید تنظیم شود. عدم موفقیت واحدی که به بخش خصوصی واگذار شده است پیام خوبی ندارد و باید دید که چه کنیم پیام‌های منفی به پیام‌های مثبت تبدیل شود.

به گفته حجت‌الاسلام رئیسی برخی گمان می‌کنند اگر یک خصوصی سازی دچار مشکل شود کل فرآیند باید متوقف شود، اما این موضوع درست نیست بلکه این کشتی باید اصلاح شود و در این راستا باید از دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی به عنوان بازار کمک گرفته شود.

در این باره می‌توان به صنایعی، چون نساجی مازندران یا هپکوی اراک، نیشکر هفت تپه، پلی اکریل اصفهان، و ماشین آلات صنعتی تبریز نام برد که روزی جزو صنایع مهم و پر سود کشور بودند، اما سرنوشت آن‌ها به دلیل عدم واگذاری صحیح به بخش خصوصی به تعطیلی و بحران کشیده شد.

رئیس جمهور با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کارها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.

حجت‌الاسلام رئیسی در حاشیه این نشست از نمایشگاه عملکرد بخش خصوصی سازی نیز بازدید کرد.

رئیس‌جمهور

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied